Gem, marmeladă, jeleuri ...

Descoperiți diversele noastre rețete de gem, marmeladă, fructe tartinabile, jeleuri și multe altele. Fie că este vorba de gemul clasic de căpșuni, de gemul exotic de pina colada sau de combinații de fructe, cum ar fi piersici și mure - veți găsi rețete pentru toate gusturile, precum și sfaturi de decorare pentru a vă transforma borcanele de gem într-un suvenir sau un cadou frumos.

Veți găsi, alături de noi, inspirație pentru creațiile dumneavoastră personale. Nu ezitați să adăugați o notă personală la rețetă și să experimentați cu diverse ingrediente de exemplu adăugarea de ciocolată, nuci, lichioruri, fructe exotice, plante aromate, condimente și multe altele. Imaginația ta nu are limite.

Sfaturi pentru prepararea cu succes a gemurilor

PREGĂTIRE 

  • Fructele se vor cântări întotdeauna în stare brută (nepreparate).
  • Nu se vor prelucra mai mult de 2 kg de fructe în același timp.
  • Fructele au conținuturi diferite de pectină și au tendința de a gelifia mai mult sau mai puțin puternic.
  • Fructele preparate se pot amesteca cu zahăr gelifiant, se păstrează la rece peste noapte și se prelucrează a doua zi.  Întotdeauna se amestecă zahărul gelifiant în amestecul rece de fructe.
  • Se vor steriliza în prealabil borcanele și capacele. După gătire, se îmbuteliază imediat gemul.

PREPARARE

  • Pentru a menține un raport optim de amestecare a zahărului, pectinei și acidului citric, este important să se folosească întotdeauna întregul pachet.
  • Se aduce la fierbere amestecul de fructe și zahăr gelifiant și se fierbe timp de 4 minute, amestecând constant (4-6 minute pentru zahărul gelifiant organic). Nu se gătește prea mult gemul, altfel pectina va fi distrusă și gemul nu va mai fi ferm.
  • Pentru testul de gelatină, se pun câteva picături de produs pe o farfurie rece și netedă. Dacă această probă devine solidă când se răcește, gemul este gata.
  • Gemul se păstrează într-un loc răcoros și întunecat.

Tipuri de Zahăr Gelifiant

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 1:1         1 kg de fructe & 1 kg Zahăr 
Mărgăritar Zahăr Gelifiant 2:1         1 kg de fructe & 500 g  Zahăr
Mărgăritar Zahăr Gelifiant 3:1         1,5 kg de fructe & 500 g Zahăr

Coconut kiss

Sirop de citrice și ierburi aromatice cu rozmarin

Idei pentru decorarea borcanelor

  • Așază o bucată de țesătură peste capac. Folosește o foarfecă normală pentru tăieturi drepte sau una în zig-zag, pentru tăieturi cu model.
  • Croșetează propria decorațiune pentru borcanul cu gem, în mărimea de care ai nevoie.
  • Folosește o bandă elastică sau o panglică, la alegere, pentru a lega decorațiunea de capacul borcanului.
  • Pe sticla borcanului se pot picta cu lac (alb, auriu, argintiu) cercuri, valuri, dungi, flori sau orice alt model dorești.
  • Înfășoară întregul borcan în tul și leagă-l deasupra capacului.

Zahăr Mărgăritar a pregătit pentru tine și un generator de etichete pentru borcane personalizate.

Generatorul de Etichete

 

Mai multe rețete

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 3:1

Mărgăritar Zahăr Gelifiant 1:1

Fierberea rapidă și ușoară a siropului

Cu ajutorul produsului nostru Mărgăritar zahăr pentru sirop de plante puteți prepara repede și simplu numeroase variante de sirop. Descoperiți gama noastră largă de idei de rețete. Fie că este vorba de siropul clasic de flori de soc, de siropul cu gust fructat de rubarbă, de un siropul răcoritor de citrice sau de siropul de ghimbir - la noi veți găsi rețete pentru toate gusturile.

Siropurile sunt ideale, de asemenea, pentru prepararea băuturilor de vară, a unui cocktail care să vă relaxeze după o zi de muncă  dar și pentru rafinarea deserturilor.

Sfat: decorați sticlele de sirop cu etichete, panglici și autocolante și transformați-le într-un cadou preparat cu dragoste acasă.