Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru cremă:
Pentru ornat
Separați ouăle. Bateți albușurile spumă cu zahărul. Frecați gălbenușurile cu zahărul pudră și zahărul vanilat și încorporați ciocolata topită, puțin călduță. Amestecați făina cu migdalele și încorporați albușurile.
Turnați compoziția într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu făină și coaceți cca 50 minute, în cuptorul preîncălzit la 160 °C. Desprindeți blatul de pe margine, răsturnați-l pe o hârtie de copt și lăsați-l să se răcească.
Pentru cremă, dați în clocot frișca, untul și zahărul cristal. Luați vasul de pe aragaz, dizolvați ciocolata mărunțită, amestecați bine și lăsați amestecul să stea în frigider, cel puțin 3 ore. Bateți apoi compoziția folosind mixerul de mână, cca 1 minut, adăugând romul.
Tăiați blatul în trei părți egale. Întindeți marmelada de caise și crema peste blatul inferior și puneți deasupra felii de mandarine, scurse din conservă. Puneți deasupra blatul din mijloc, întindeți marmeladă de caise pe deasupra și puneți apoi blatul superior. Întindeți crema pe deasupra și pe margine. Lăsați tortul să stea la rece timp de cinci ore. La final, ornați cu steluțe din marțipan și felii de mandarine.
Sfat: pentru a-l asambla mai ușor, preparați blatul și crema cu o zi înainte.
Distribuie