Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pentru aluat
Pentru merele coapte
Pentru ornat
Bateți ouăle cu zahărul pudră, până când amestecul se îngroașă. Încorporați pe rând uleiul și sucul de mere. Amestecați alunele de pădure, scorțișoara, făina și praful de copt și încorporați-le rapid. Întindeți aluatul într-o tavă unsă, tapetată cu pesmet și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 170 0C, cca 25 minute, pe șina din mijloc.
Pentru merele coapte, spălați merele, zvântați-le și scoateți cotoarele cu o ustensilă de scos cotoarele. Amestecați untul la temperatura camerei cu alunele de pădure, mierea, zahărul brun și romul și umpleți merele cu această compoziție. Puneți-le într-o tavă și coaceți-le cca 30 de minute pe șina inferioară a cuptorului preîncălzit la cca 150 0C. Aveți neapărat grijă ca merele să rămână puțin tari! Lăsați merele coapte să se răcească.
Întindeți un strat subțire de gem de coacăze peste blatul răcit al prăjiturii. Tăiați merele coapte pe jumătate și puneți-le pe deasupra, cu partea bombată în sus, la o distanță de cca 1 cm.
Chiar înainte de servire, bateți frișca până se întărește cu zahărul vanilat și zahărul pudră și ornați merele cu ajutorul unui poș. Presărați cu alune de pădure și puțină scorțișoară.
Distribuie