Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pentru cca 5 borcane a câte 195ml
Spălați merele, curățați-le de coajă, scoateți cotorul și tăiați-le bucăți mici. Stropiți-le cu zeama de lămâie. Lăsați zahărul să se caramelizeze într-un vas. Stingeți cu sucul de mere. Adăugați bucățile de mere, batoanele de scorțișoară și anasonul stelat. Crestați păstaia de vanilie, răzuiți semințele și puneți-le în vas. Lăsați amestecul să fiarbă la foc mediu, până când se înmoaie merele (cca 10 minute).
Între timp, prăjiți migdalele într-o tigaie antiaderentă, până când se rumenesc, apoi dați-le deoparte. Tăiați marțipanul în bucăți mici.
Adăugați-l în compoziția cu mere, împreună cu zahărul gelifiant, amestecați și lăsați marmelada să fiarbă în clocot timp de 4 minute. Scoateți batoanele de scorțișoară și anasonul stelat. Adăugați romul și migdalele prăjite. Apoi umpleți borcanele curate, pregătite în prealabil, cu compoziția fierbinte.
Sfat: Pentru varianta fără alcool, omiteți romul din gem. Dacă îl depozitați într-un loc întunecat și răcoros, gemul de mere coapte rezistă până la un an. Păstrați borcanele începute la frigider și consumați produsul cât mai repede.
Distribuie