Biscuiți cu ciocolată

Ingrediente

Pentru aluat 

  • 300 g făină de grâu universală
  • 50 g nucă măcinată
  • 50 g pudră de cacao
  • 100 g zahăr pudră Wiener Staubzucker
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 1 ou

În plus

  • fistic mărunțit
  • alune de pădure mărunțite
  • pudră de aur comestibilă

Gătit

Amestecați făina cu nucile, pudra de cacao, zahărul pudră și zahărul vanilat. Adăugați untul tăiat cubulețe și oul.

Frământați un aluat omogen. Înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l să stea la rece cel puțin 1 oră. Preîncălziți cuptorul cu funcția de coacere în partea de sus și de jos.

Formați bile mici din aluat, așezați-le în tava în care ați pus foaie de copt și presărați fistic peste 1/3 din biscuiți și alune de pădure peste 1/3 din cantitate. Decorați treimea rămasă, la final.

Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit, pe șina din mijloc, la 180°C (ventilație), aprox. 18 minute (în funcție de dimensiunea bilelor). Lăsați biscuiții să se răcească și presărați pudră de aur comestibilă peste cei nedecorați.

Vedeți mai multe rețete