Tort zebră fără coacere, cu căpșuni

Ingrediente

Număr porții: 10
Timp de preparare: 20 minute (fără timp de coacere)

  • 80 g unt
  • 200 g biscuiți cu unt și ciocolată
  • 250 g căpșuni (proaspete sau congelate, decongelate și strecurate)
  • 200 g Mărgăritar Zahăr Pudră Extrafin
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 250 ml frișcă sintetică
  • 750 g brânză
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 9 foi de gelatină

Pentru decorațiune:

  • 1 pumn de căpșuni
  • Mentă

Gătit

O formă de tort cu clemă, cu diametrul de 20 cm sau 22 cm, se tapetează cu hârtie de copt.

Untul se topește încet într-un vas micuț.

Biscuiții cu unt și ciocolată se pun într-o pungă de congelator și se sfărâmă cu un făcăleț. Pe urmă se amestecă cu untul topit.

Amestecul obținut se întinde uniform pe fundul formei de tort, și se apăsă puternic cu fundul unui pahar. Pe urmă se pune în frigider.

Căpșunii se spală și se îndepărtează tulpinile. Se adaugă 1 lingură de suc de lămâie și 50 g de zahăr și apoi se fac piure.

Frișca se bate până capătă o textură tare.

Foile de gelatină se înmoaie în apă rece timp de 5 minute.

Brânza, 150 g de zahăr și zahărul vanilat se adaugă într-un vas și se amestecă.

Foile de gelatină se storc prin apăsare, și se topesc într-un vas, la temperatură redusă.

O treime din amestecul de brânză se adaugă la gelatina topită și se încălzește până se obține un amestec lichid. Se adaugă la restul amestecului de brânză și se amestecă bine.

Se adaugă treptat frișca tare.

O treime din amestecul de brânză și frișcă se toarnă într-un vas și se amestecă cu piureul de căpșuni.

În mijlocul blatului de tort se toarnă cca. un polonic de cremă de brânză, iar apoi în mijlocul cremei de brânză se pune cca. un polonic de cremă de brânză cu căpșuni. Se repetă până se termină complet crema.

Tortul se răcește timp de cel puțin 4 ore - însă cel mai bine ar fi peste noapte.

Se îndepărtează marginea formei de tort. Se decorează cu căpșuni proaspete tăiate în două sau patru și mentă proaspătă.

Vedeți mai multe rețete