Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pentru aluat
Pentru cremă
Separă ouăle și bate albușurile până devin o spumă tare. Separat, amestecă gălbenușurile, zahărul pudră și zahărul vanilinat până se omogenizează bine. Adaugă în cantități mici 1/8 l apă călduță și uleiul. Acest proces ar trebui să dureze cam 10 minute. Amestecă făina cu praful de copt și coaja de portocală adaugă-le in compoziție câte puțin. Apoi încorporează încet albușurile.
Împarte compoziția în jumătate și amestecă o parte cu rom și cacao. Pune 2-3 linguri de aluat deschis și 2-3 linguri de aluat închis în tava de copt tapetată cu unt și făină. Repetă procesul până ce folosești tot aluatul. Nu îl amesteca, ci lasă-l să stea un minut astfel încât cele două culori să se întrepătrundă.
Coace aluatul în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru aproximativ 60 minute. Lasă tortul copt să se răcească în cuptor cu ușa deschisă pentru aproximativ 15 minute, apoi scoate-l și lasă-l să se răcească de tot.
Amestecă mascarpone, zahărul pudră, zeama de lămâie, mandarinele pasate și sucul de la conserva de mandarine. Înmoaie gelatina în apă rece pentru 5 minute, stoarce-o, las-o să se dizolve în lichior de portocale călduț și adaug-o în crema de mascarpone. Bate frișca până se întărește și încorporeaz-o și pe ea împreună cu bucăți de mandarină. Dă crema la rece pentru aproximativ 30 minute.
Întinde gem de caise pe tortul răcit, apoi acoperă-l cu crema și presară cacao deasupra.
Distribuie