Tort Linzer modern

Ingrediente

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • 250 g zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 300 g gem de zmeură
  • zeama de la o lămâie
  • pulpa unei păstăi de vanilie
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • 5 linguri de alune tocate mărunt         
  • Mărgăritar Zahăr Pudră pentru presărat

Gătit

Se frământă toate ingredientele pentru aluat și se lasă să se răcească în frigider timp de 1 oră. Se pun deoparte 2 linguri de aluat, se așază restul aluatului în forma de copt și se pune la dospit.

Pentru umplutură, încălziți împreună zmeura și gemul de zmeură. Se amestecă cu sucul de lămâie. Adăugați pulpa de vanilie și zahărul vanilat și fierbeți scurt.

Se acoperă baza de aluat cu amestecul de zmeură. Se prăjesc puțin alunele și se împrăștie peste umplutură cu restul de aluat fărâmițat. Se coace în cuptorul preîncălzit la 175° C timp de 60 de minute. Se lasă tarta să se odihnească timp de aprox. 2 ore după coacere. Se servește presărată cu un praf de zahăr.

 

Vedeți mai multe rețete