Tort din clătite cu cremă de brânză

Ingrediente

pentru clătite

  • 600 ml lapte
  • 6 ouă
  • 310 g făină fină
  • 1 drob de sare
  • puțin unt (în tigaie)

pentru crema de brânză

 

pentru decorațiune

 

Gătit

Pentru aluatul de clătite, se amestecă laptele și ouăle cu ajutorul unui tel. Se adaugă făina și sarea, și se amestecă bine până se obține un aluat omogen.

Aluatul se lasă puțin la stat, pentru a permite eliberarea bulinelor de aer.

Se încălzește o tigaie antiderapantă cu diametrul de 20 cm (să nu fie prea fierbinte) și se unge puțin cu unt.

Cu ajutorul unui polonic, se toarnă aluatul de clătite în tigaia fierbinte, și se coc ambele laturi până se rumenesc. Se pune pe o farfurie și se lasă la răcit.

Pentru cremă se bate frișca până se întărește. Brânza, mascarpone și zahărul se amestecă până se obține un amestec uniform și apoi se amestecă cu frișca. O parte din cremă se pune la o parte pentru topping.

Pe blatul de tort se pune o plăcintă și se unge pe ea un strat subțire de cremă de brânză.

Deasupra cremei se pune o nouă plăcintă, și se repetă acest proces până se termină crema. Stratul superior trebuie să fie o plăcintă.

Restul cremei se umple într-un sac cofetar cu dui de ornare. Crema se aplică pe plăcintă și se presară cu afine. Se presară cu zahăr.

Tortul de clătite se pune în frigider până la servire. Pentru o feliere mai ușoară, se va răci timp de cel puțin 2 ore.

Observație: Tortul poate fi preparat și cu o zi înainte. Însă înainte de servire, se va lăsa la „încălzit” timp de o oră la temperatura camerei.

Vedeți mai multe rețete