Tort de ciocolată cu cremă de caramel și brânză

Ingrediente

pentru un inel pentru tort cu diametrul de 20 cm

Pentru aluat:

Pentru crema de brânză:

Pentru glazura de ciocolată:

  • 150 g ciocolată neagră

    90 ml frișcă sintetică

Adițional:

  • 1 sticlă creă de vanilie sau dulce de leche

Pentru decorațiune:

  • Nuci de Macadamia, praline de ciocolată, alune caramelizate tocate, nuci pecan

Gătit

Untul și ciocolata se topesc încet într-un vas. Se separă gălbenușurile ouălor de albușuri. Albușurile se bat spumă tare. Ouăle împreună cu zahărul se amestecă bine până se obține o spumă groasă. Se adaugă amestecul de ciocolată și unt, urmat de smântână, amestecând în continuu.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, și în final, se adaugă albușurile de ouă bătute.

Se preîncălzește cuptorul la 170 °C, cu recircularea aerului. Inelul pentru tort se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se toarnă aluatul în acesta. Se coace timp de cca. 60 de minute pe grila din mijloc. Se verifică cu ajutorul unui ac!  Se scoate aluatul și se lasă la răcit.

Pentru crema de brânză, se amestecă bine toate ingredientele.

Tortul răcit se taie orizontal cu un cuțit lung pentru pâine în trei bucăți.

Se pune prima bucată pe un suport pentru tort (static sau rotativ). Se unge cu 3 linguri de cremă de caramel, și pe deasupra se unge un strat subțire de cremă de brânză. Se pune cea de-a doua bucată peste, și se unge din nou cu crema de caramel și crema de brânză. Se pune cea de-a treia bucată, și se unge tortul uniform cu crema de brânză cu ajutorul unei spatule. La margini se unge astfel încât să se vadă puțin crema de caramel. Se pune tortul la răcit în frigider până se solidifică crema.

Ciocolata se topește încet în frișcă sintetică. De îndată ce capătă consistența potrivită (nu prea lichidă), glazura de ciocolată se unge pe tort cu ajutorul unei linguri, pornind dinspre mijloc înspre exterior. Se lasă puțină glazură să curgă pe marginile tortului.

când glazura de ciocolată începe să se solidifice, tortul se decorează cu nuci pecan, nuci de Macadamia, alune caramelizate tocate și praline de ciocolată. Se răcește înainte de servire.

 

Vedeți mai multe rețete