Tort cu nucă de cocos și mango, fără gluten

Ingrediente

1 tort ø 24 cm | 1 oră {fără pauză}
Pentru bază din biscuiți:

  • 160 g făină de migdale|alternativă făină de orez
  • 90 g amidon alimentar, de exemplu, amidon de cartofi
  • 40 g nuci măcinate
  • 100 g  Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 160 g unt (pentru aluat)
  • 100 g unt (pentru amestecare)

Pentru crema de nucă de cocos:

Pentru crema de mango:

Pentru garnitură:

  • phyalis, portocale roșii, nucă de cocos rasă, rozmarin, felii de lămâie
  • 50 g nucă de cocos rasă

Gătit

Pentru biscuiții fără gluten, se frământă toate ingredientele pentru a obține un aluat de biscuiți. Acesta se întinde pe o tavă de copt (alternativ se taie biscuiții dacă nu doriți să faceți o prăjitură cu mango și nucă de cocos) și se coace în cuptorul preîncălzit la 175° C timp de aproximativ 12-15 minute.

Apoi se lasă să se răcească și se sfărâmă fin. Se topește untul, se amestecă cu firimiturile de biscuiți și se presează pe baza unei forme de 24 cm. Se lasă la rece în frigider {pentru aproximativ 30 de minute}.

Pentru crema de nucă de cocos, se amestecă mascarpone, crema de brânză slabă, zahărul brut din trestie de zahăr, pulpa de vanilie, fulgii de nucă de cocos și romul până se omogenizează. Se prepară gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se încorporează în cremă. Se întinde crema uniform peste baza de tort răcită.

Pentru crema de mango, se decojește mango, se scoate sâmburele și se pasează fin. Se încorporează scorțișoara, zahărul și pulpa de vanilie. Se prepară gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se încorporează. Se distribuie stratul de mango peste crema de nucă de cocos și se dă tortul la frigider peste noapte. Se ornează cu physalis, portocale roșii, nucă de cocos rasă, rozmarin și felii de lămâie înainte de servire.

Vedeți mai multe rețete