Tort cu mere și mac

Ingrediente

pentru o formă de copt rulade

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 250 g mac măcinat
  • 400 g mere (cca. 5 buc.)
  • 5 ouă
  • 130 g unt moale
  • 170 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 6 lingură griș
  • 1 linguriță praf de copt
     
  • Unt și făină pentru formă
  • Râșniță zahăr pudră Wiener

Gătit

Se fierbe laptele, se adaugă macul, amestecând în continuu, iar apoi se scoate de pe foc și se lasă la înmuiat timp de cca. 30 minute.

Merele se tai în sferturi, se îndepărtează sâmburii, se decojesc și se răzuiesc grosier.

Se preîncălzește cuptorul la 180 °C, cu recircularea aerului. Se unge o formă de copt rulade, și se presară cu făină sau se tapetează cu hârtie de copt.

Se separă gălbenușurile ouălor de albușuri, iar albușurile se bat spumă. Untul, zahărul și gălbenușurile se bat spumă. Se adaugă grișul, praful de copt și merele răzuite. Se amestecă cu macul și se adaugă cu grijă albușurile de ouă bătute spumă.

Aluatul se toarnă în forma de copt și se coace timp de cca. 55 minute (se verifică cu acul). Prăjitura răcită se presară cu zahăr.

 

Observație: Acest tort este foarte suculent, vând gust excelent și a doua zi.

Vedeți mai multe rețete