Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
formă de tort cu diametrul de 18 cm
Pentru umplutura cu brânză și mascarpone
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire sus-jos. Se unge cu unt forma de tort, și se presară cu pesmet.
Pentru aluatul de pișcot se bat tare ouăle, iar apoi se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, până se obține un amestec spumos, de culoare galben deschis, și se dublează în volum.
Făina se cerne împreună cu praful de copt, și se adaugă la amestecul de ouă spumă câte puțin, cu un drob de sare.
Se toarnă amestecul în forma de tort unsă și presărată cu pesmet, și se coace timp de cca. 40 minute, până se rumenește ușor. Se verifică cu ajutorul unui ac!
Între timp, foile de gelatină se înmoaie în apă rece.
Brânza degresată se amestecă cu mascarpone și zahărul.
Foile de gelatină se storc prin apăsare, și se topesc într-un vas, la temperatură foarte redusă. Se adaugă și se amestecă 3 linguri de amestec de brânză și mascarpone. Amestecul de gelatină se scoate de pe foc și se adaugă la restul amestecului de brânză și mascarpone. În final, se adaugă sucul de lămâie pentru a-i da amestecului un surplus de gust. Se acoperă și se răcește în frigider timp de 2 ore.
Pișcotul răcit se taie în două, și se unge cu siropul de flori de soc.
Crema de brânză și mascarpone se scoate din frigider și se unge în interiorul tortului, iar crema rămasă se unge pe laturile și pe partea superioară a tortului. Se păstrează în frigider până la servire.
Se decorează cu florile uscate.
Distribuie