Tort Bundt cu fistic

Ingrediente

Număr porții: 16
Timp de preparare: 60 minute

Pentru tortul Bundt:

  • 5 ouă
  • 250 g unt
  • 250 g Mărgăritar Zahăr Alb Cristal
  • 150 g alune măcinate
  • 150 g fistic măcinat
  • 180 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 drob de sare
  • 100 iaurt natur
  • 30 g roiniță (frunze)
  • 1 vârf de cuțit de gel colorant alimentar

Pentru decorațiune:

  • 150 g zahăr pudră Mărgăritar
  • 3 lingurițe lapte (sau sirop de roiniță)
  • 50 g fistic tăiat mărunt

Gătit

Tort Bundt:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire sus-jos. Se unge și se presară cu făină forma de copt tort Bundt.

Untul și zahărul se bat spumă. Pe urmă, se adaugă ouăle câte unul, și se amestecă până se dizolvă zahărul.

Se amestecă făina, fisticul măcinat, alunele măcinate, praful de copt și sarea, și apoi se adaugă la amestec.

Frunzele de roiniță se tai bucăți mici, și se adaugă la amestec împreună cu iaurtul natur. Sfat: Dacă doriți ca prăjitura să aibă o culoare verde bogată, adăugați la iaurt colorant alimentar verde înainte de a-l adăuga la amestec.

Aluatul se adaugă uniform în forma de copt tort Bundt și se coace timp de cca. 50 minute. Se verifică cu ajutorul unui ac.

Se scoate din cuptor și se lasă la răcit în formă.

Decorare:

Pentru glazură, se amestecă zahărul cu laptele și siropul de roiniță. Dacă glazura este prea groasă, se mai adaugă puțin lapte sau sirop.

Compoziție:

Tortul se scoate din formă și se unge cu glazura.

Se presară cu fisticul tăiat mărunt.

Glazura se lasă să se usuce și apoi se servește.

Vedeți mai multe rețete