Tort Bambi

Ingrediente

 Pentru aluat:

  • 270 g făină de grâu
  • 250 g amestec de fructe uscate
  • 100 g alune de pădure tocate grosier
  • 350 g unt moale
  • 70 g zahăr Mărgăritar pudră
  • praf de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr Mărgăritar cristal
  • 3 linguri de rom

Pentru crema mascarpone:

  • 170 g frișcă
  • 250 g mascarpone
  • sucul și coaja de la o portocală
  • 60 g zahăr Mărgăritar pudră

În plus:

  • aluat fraged (a se vedea tartele în formă de stea)
  • glazură albă (a se vedea pomul din steluțe)
  • formă de tort cu inel detașabil (Ø 20 cm, 7 cm înălțime)
  • unt și făină pentru presărat și forme de brăduți și căprioare pentru ornat

Gătit

Ungeți forma de tort cu unt moale și tapetați-o cu făină. Cerneți făina, tocați mărunt fructele uscate și adăugați-le la făină, împreună cu alunele de pădure, apoi amestecați. Frecați spumă untul foarte moale, cu zahărul pudră, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie. Adăugați treptat gălbenușurile. Bateți albușurile bine și adăugați zahărul cristal. Bateți până când albușurile se transformă într-o masă cremoasă și încorporați 1/3 în amestec. Adăugați romul. Apoi încorporați cantitatea de 2/3 rămasă din albușuri.

Puneți compoziția în formă și coaceți la 160 °C, cca 70 - 80 minute. Lăsați să se răcească. Pentru cremă, amestecați ingredientele și omogenizați. Pregătiți aluatul fraged și decupați pomi de Crăciun și căprioare.

Coaceți-le cca 12 minute la 180 °C. Scoateți tortul din formă și întindeți crema de jur-împrejur. Decorați pomii de Crăciun și căprioarele cu glazură albă și decorați tortul.

Vedeți mai multe rețete