Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Se topește ciocolata într-o baie de apă. Se amestecă mascarpone cu cașcavalul, ciocolata topită, fulgii de nucă de cocos, 40 g de zahăr brun din trestie de zahăr și lichiorul de nucă de cocos. Se bate frișca până devine tare și se adaugă cu grijă. Se spală și se scurg afinele. Se pun afinele într-un bol cu sucul de lămâie și restul de zahăr și se pasează. Se dă la rece 1/3 din piureul de afine. Tăiați biscuiții în jumătate și așezați-i pe fundul paharelor (sau într-o formă). Așezați deasupra aproximativ 1,5 linguri de piure de afine și crema de mascarpone, alternativ. Finalizați cu un strat de cremă de mascarpone.
Se pune la frigider și se lasă la infuzat timp de cel puțin 4 ore. Prăjiți fulgii de nucă de cocos până devin aurii. Înainte de servire, împărțiți piureul de afine rămas între pahare. Se ornează tiramisu cu fulgii de nucă de cocos prăjite, afine și frunze de mentă și se servește imediat.
Sfat: Pentru o versiune fără alcool, scoateți lichiorul de nucă de cocos sau înlocuiți-l cu piure de nucă de cocos.
Sfat de servire: Dacă preferați să serviți tiramisu de afine în bucăți, mai degrabă decât într-un pahar, puneți ingredientele în straturi într-o formă cu o capacitate de 1,5 litri.
Distribuie