Terci de ovăz cu piure de mere

Ingrediente

  • 90 g fulgi de ovăz
  • 400 ml lapte
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 50 g nuci măcinate
  • 60 g piure de mere
  • 1 lingură de jumătăți de nucă
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun

Gătit

Se încălzesc fulingurăii de ovăz cu zahărul, laptele și sarea într-o cratiță, amestecând constant. Se lasă să fiarbă ușor timp de cca 3-4 minute, până când capătă o consistență moale. Se amestecă mereu în acest timp.

Se adaugă nucile și jumătate din piureul de mere, se amestecă și se mai lasă să fiarbă încă un minut. Se împarte imediat compoziția în două boluri, se acoperă cu restul de piure de mere și câteva jumătăți de nucă.

Se presară cu scorțișoară măcinată și se servește.

Vedeți mai multe rețete