Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Număr porții: 12
Timp de preparare: 40 minute (fără timp de răcire)
Pentru aluat:
Pentru crema de soc:
Pentru decorațiune:
Adițional:
Aluat:
Untul rece se taie bucăți și se frământă împreună cu celelalte ingrediente până se obține un aluat.
Aluatul se împachetează în folie și se plasează în frigider timp de 1 oră.
Se unge cu unt o formă de tort cu diametrul de 28 cm.
Aluatul se întinde la o grosime de cca. 5 mm, și se plasează în forma de tort. Se apasă bine la marginile formei de tort. Excesul de aluat se taie cu un cuțit ascuțit. Se străpunge de mai multe ori cu o furculiță. Forma de tort „tapetată” cu aluat se plasează în frigider timp de 20 de minute.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire sus-jos.
Se plasează hârtie de copt peste aluat, se pun păstaiele peste hârtia de copt ca și greutăți, iar apoi se coace în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute. Pe urmă, se îndepărtează păstaiele, iar aluatul de tort se coace timp de încă 10 minute.
Se lasă la răcit.
Cremă de soc:
Ciocolata albă se taie bucăți mari.
Frișca sintetică se fierbe, se adaugă ciocolata albă tăiată bucăți mari și se topește în frișcă. Oala se îndepărtează de pe foc, iar amestecul se lasă la răcit.
Foile de gelatină se înmoaie în apă rece timp de câteva minute.
Într-un bol, se amestecă crema de brânză cu iaurtul grecesc și cu jumătatea siropului de soc.
Cealaltă jumătate a siropului de soc se încălzește. Foile de gelatină se storc prin presare, iar siropul de soc se dizolvă în ele. Se mai dizolvă în foile de gelatină 4 linguri de cremă de brânză cu iaurt. Pe urmă, se amestecă în crema de brânză cu iaurt rămasă.
Se adaugă amestecul de frișcă și ciocolată răcită și se amestecă bine toate ingredientele.
Compoziție:
Crema de soc se unge peste aluatul de tort răcit, iar apoi tortul cu flori de soc se plasează în frigider timp de cel puțin 5 ore, dar de preferință, peste noapte.
Se decorează cu căpșuni tăiați în jumătate și flori de soc înainte de servire.
Distribuie