Tartă cu umplutură de căpșuni

Ingrediente

Pentru aluatul de patiserie

  • 300 g făină de grâu 
  • 200 g unt rece
  • 100 g zahăr fin Mărgăritar
  • 1 ou
  • 1 linguriță de praf de copt

Pentru ruladă

  • 3 ouă
  • 130 g zahăr cristal fin Mărgăritar
  • 120 g făină de grâu 
  • 2 linguri de praf de copt
  • Un pic de zahăr pudră bio 

Pentru umplutură

  • 2 pachete de brânză proaspătă de vaci 20%.
  • 100 g zahăr pudră Mărgăritar Bio
  • 300 g căpșuni pentru cremă
  • 200 g de căpșuni tăiate în cubulețe pentru ornat

 

Gătit

Pentru aluatul de patiserie se frământă rapid toate ingredientele până se obține un aluat neted și se pune în folie alimentară în frigider pentru a se răci timp de 60 de minute.

Pentru ruladă, se separă ouăle și se bat gălbenușurile cu zahărul până devin foarte spumoase (10 minute). Bateți albușurile până când se întăresc. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn făina și praful de copt. La final, se adaugă albușurile bătute. Se întinde pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 200°C timp de aproximativ 11-12 minute.

Pregătiți un prosop de bucătărie și presărați-l ușor cu zahăr pudră. Răsturnați cu grijă rulada pe prosopul de bucătărie cât timp este încă fierbinte, îndepărtați hârtia de copt și rulați imediat. Imediat ce aluatul s-a răcit, se umple cu crema de brânză.

Pentru umplutură, se amestecă brânza cu zahărul pudră și se adaugă căpșunile.

Se întinde aluatul scurt pe o suprafață de lucru presărată cu făină și se așază într-o tavă sau un vas de copt. Marginea trebuie să aibă o înălțime de aproximativ 3 cm. Se pune hârtie de copt deasupra și se acoperă cu orez sau linte, astfel încât să se poată coace "în gol". Se coace la 180 de grade cu aer cald timp de 12 minute. Imediat ce s-a răcit aluatul și rulada, se întinde mai întâi crema pe bază (aproximativ 0,5 cm grosime). Se taie rulada în felii și se așază în straturi în tavă. Umpleți spațiile dintre ele cu bucăți de căpșuni. Se dă la frigider timp de 60 de minute.

Vedeți mai multe rețete