Tartă cu lămâie și mentă

Ingrediente

Număr porții: 12
Timp de preparare: 40 minute (fără timp de răcire)

Pentru aluatul tartă:

Pentru crema de lămâie:

Pe partea superioară:

  • 1 lămâie bio
  • Afine
  • mentă proaspătă
  • flori comestibile

Gătit

Aluatul tartă:

Untul se taie bucăți mici.

Toate ingredientele se frământă până se obține un aluat fin. Se ambalează în folie, și se pune în frigider pentru 30 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire sus-jos. Se unge cu unt o formă de tort cu diametrul de 28 cm.

Se întinde aluatul cu un făcăleț și se tapetează forma de tort cu acesta. Se străpunge de mai multe ori cu o furculiță. Se pune hârtie de copt deasupra aluatului. Se acoperă cu leguminoase sau orez și se coace timp de 10 minute. Pe urmă, se îndepărtează leguminoasele și hârtia de copt, și se coace timp de încă 10 minute. Se lasă la răcit.

Crema de lămâie:

Sucul de lămâie și zahărul se fierb într-un vas până zahărul se dizolvă complet, iar apoi se lasă puțin la răcit.

Ouăle se bat și se adaugă la ele 5 linguri de amestec de lămâie, iar apoi se amestecă bine. Acest amestec se adaugă la restul amestecului de lămâie.

Se fierbe la flacără medie, amestecând în continuu. până amestecul se coagulează. Se scoate de pe foc și se adaugă la amestec untul și coaja de lămâie.

Pe partea superioară:

Crema de lămâie se toarnă peste aluat, temperatura cuptorului se scade la 110 grade, și se coace timp de 15 minute.

Se scoate tarta cu lămâie din cuptor și se lasă să se răcească complet. Cel mai bine este să se lase peste noapte.

Lămâia se taie în felii și se așază pe tort. Tava se presară cu frunze proaspete de mentă, afine și flori comestibile.

Vedeți mai multe rețete