Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru aluatul fraged cu portocale
pentru umplutura de ciocolată cu portocale
Adăugați ingredientele pentru aluatul fraged într-un bol de mărime potrivită și frământați cu accesoriul pentru frământare al robotului de bucătărie sau al mixerului, pană când aluatul devine lucios.
Așezați aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină, dați-i o formă sferică folosind mâinile și lăsați-l să se odihnească ca. 45 de minute la frigider, acoperit.
Întindeți aluatul fraged pe o suprafață de lucru presărată cu făină până când atinge o grosime de ca. 5 mm, apoi așezați-l ferm într-o formă de tartă cu diametrul de 25-26 de centimetri.
Pentru umplutură adăugați untul și ciocolata într-o oală mică, topiți-le la temperatură scăzută, după care lăsați compoziția puțin la răcit.
Bateți ouăle împreună cu zahărul pudră Mărgăritar și cu sarea timp de 3-5 minute, până când amestecul devine spumos.
Amestecați zeama de portocale cu romul, praful de budincă, făina, cacaua și cu praful de copt, având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Încorporați ușor, mai întâi amestecul de budincă, apoi cel de unt și ciocolată, în compoziția cu ouă.
Umpleți forma de tartă pregătită anterior cu umplutura lichidă de ciocolată cu portocale și coaceți preparatul timp de 25-30 de minute în treimea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Lăsați tarta de ciocolată cu portocale să se răcească în totalitate, apoi savurați-o.
Sfat: În cazul în care rămâneți cu un surplus de aluat fraged, îl puteți întinde, decupa cu diferite forme, după care îl coaceți la 180 °C, încălzire superioară și inferioară, timp de 10-12 minute, obținând astfel fursecuri cu portocale foarte gustoase.
Distribuie