Ștrudel cu alune și smochine

Ingrediente

pentru aluatul ștrudel:

  • 140 g făină
  • 80 ml apă caldă
  • 1 drob de sare
  • 1 lingură ulei și încă puțin ulei pentru uns

pentru umplutura cu alune și smochine:

  • 250 g alune măcinate
  • 170 g lapte
  • 70 g Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun
  • ½ linguriță de scorțișoară din Ceylon
  • 100 g smochine
     
  • Adițional: 50 g unt topit pentru ungerea ștrudelului
  • Adițional: 1 ou și puțin lapte pentru uns

 

Gătit

Prepararea aluatului ștrudel

Se adaugă toate ingredientele aluatului într-un vas de amestecare, și se frământă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unui cârlig pentru frământare al unui mixer manual, timp de cca. 7-10 minute.

Pe urmă, se scoate aluatul din vas și se formează o bilă din acesta.

Vasul se clătește cu apă fierbinte și se picură puțin ulei în acesta, iar apoi se pune aluatul în vas, se acoperă, și se lasă la stat timp de cca. 45 minute. Între timp, se prepară umplutura cu alune și smochine.

Prepararea umpluturii cu alune și smochine

Smochinele se spală și se curăță, iar apoi se tai în bucăți mici.

Pe urmă, se adaugă toate ingredientele umpluturii într-un vas de amestecare, și se amestecă bine.

Prepararea ștrudelului cu alune și smochine

Se preîncălzește cuptorul le 180°C, cu încălzire sus-jos, și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Aluatul ștrudel se pune pe un prosop de bucătărie curat, presărat cu puțină făină, și se întinde (cât se poate de subțire).

Pe urmă, se formează cu grijă dreptunghi din aluat utilizând pumnii, până începe să se vadă puțin prosopul de bucătărie dedesubt (aveți grijă să nu găuriți aluatul cu unghiile sau apăsând prea tare).

Pe urmă, se tai marginile mai groase și se unge aluatul cu untul topit.

Se întinde umplutura uniform peste aluat, și se îndoaie înspre interior partea dreaptă și stângă a aluatului.

Aluatul cu umplutură de alune și smochine se rulează ușor cu ajutorul prosopului de bucătărie și se pune în tava pregătită.

Ouăle se bat împreună cu laptele și se unge ștrudelul cu ele.

Ștrudelul cu alune și smochine se coace pe grila din mijloc a cuptorului preîncălzit timp de cca. 50-60 minute, până se rumenește și devine crocant.

Vedeți mai multe rețete