Sirop de soc

Ingrediente

Ingrediente pentru cca. 1,5 litri de sirop

Gătit

Sucul de mere, apa, sucul și coaja de lămâie și zahărul se adaugă într-un vas mare, și se fierbe, amestecând în continuu, până se obține un amestec clar.

Pe urmă, se amestecă socul sălbatic proaspăt, și se lasă la fiert amestecul timp de cca. 5 minute.

Se lasă la răcit, și pentru a obține o aromă mai intensă, se lasă siropul la stat peste noapte.

Se filtrează printr-un filtru de cafea sau o fașă din tifon, și se umple în sticle sterilizate prin fierbere.

Siropul este cel mai delicios cu apă minerală carbogazoasă rece și câteva felii de lămâie.

Sfat: Siropul de soc este perfect pentru a fi pus în cămară, și se poate păstra timp de cel puțin 6 luni dacă este sigilat corect.

Vedeți mai multe rețete