Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Se spală lămâile sub jet de apă caldă, se usucă și se taie în felii. Se pun într-un vas cu sucul de la lămâi și florile de levănțică. Se dizolvă siropul de zahăr în apa încălzită și se toarnă pe florile de lavandă. Se acoperă și se lasă la infuzat peste noapte într-un loc răcoros.
Se strecoară printr-o sită foarte fină și apoi se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se toarnă imediat în sticlele sterilizate pregătite. Se păstrează într-un loc răcoros și întunecat. Odată deschise, se păstrează la frigider și se consumă rapid.
Sfaturi: În cazul recoltării la soare, florile de levănțică au cea mai bună aromă. Pentru a permite uleiurilor esențiale de levănțică să se desfășoare, aceasta se infuzează doar cu o soluție caldă de zahăr.
La ocazii speciale, cum ar fi nunțile și zilele de naștere, siropul de livănțică îmbunătățește vinul spumant sec. Umplut în sticluțe mici și frumos ambalate, devine un cadou exclusivist pentru oaspeți.
Se obțin aproximativ 2,5 l de sirop.
Distribuie