Salată de orez colorată

Ingrediente

Salată de orez colorată

  • 250 g orez sălbatic & orez basmati (sau amestec de orez cu orez sălbatic)
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei roșu
  • 1 mână de frunze proaspete de coriandru
  • 0,5 mâini de frunze proaspete de mentă
  • 1 ardei iute roșu mic
  • 1 lămâie organică (rasă)
  • 1 mango copt

Dressing

Finalizare

  • 40 g chipsuri din nucă de cocos
  • 50 g nuci caju

Gătit

Se pregătește orezul sălbatic & basmati conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când este al dente. Apoi se lasă orezul să se răcească. Se curăță ceapa de primăvară și se taie în inele. Se spală și se usucă ardeii și ardeiul iute și se taie în bucăți mici. Se îndepărtează în prealabil semințele de la ardei iute. Se spală frunzele de coriandru și mentă, se scutură și se toacă mărunt. Se decojește mango și se taie pulpa în bucăți mici. Se pun ingredientele tocate mărunt într-un bol. Se spală lămâia organică în apă fierbinte, se usucă, apoi se decojește și se adaugă la ingredientele din bol.

Pentru dressing, se amestecă sucul de lămâie cu oțetul de orez, uleiul de susan, zahărul brun din trestie de zahăr și sarea de mare. Se condimentează cu sare după gust.

Se adaugă orezul basmati și orezul sălbatic răcit la celelalte ingrediente din bol. Se adaugă dressingul și se amestecă bine ingredientele. Se condimentează, dacă este necesar. Se prăjesc nucile caju și chipsurile din nucă de cocos unul câte unul într-o tigaie antiaderentă.

Se pune salata de orez într-un bol mare sau în 4 boluri mici și se ornează cu nuci caju prăjite și chipsuri din nucă de cocos.

SFAT: Dacă nu vă plac oțetul de orez și uleiul de susan sau nu le aveți acasă, se poate folosi în schimb oțet de vin alb și ulei de măsline.
Salata poate fi preparată și cu fâșii de piept de pui la grătar.

Vedeți mai multe rețete