Ruladă cu afine

Ingrediente

Porții: 15
Timp de preparare: 25 minute (fără timp de răcire )

Pentru aluat

Pentru umplutură:

  • 200 g dulceață de afine
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 30 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 200 g brânză
  • 100 iaurt natur
  • 200 ml frișcă
  • Coaja unei jumătăți de lămâi bio
  • 10 foi de gelatină

Sfat: Adăugați un plus de aromă umpluturii cu 2 linguri de sirop de lavandă.

Pe partea superioară:

Gătit

Pișcot:
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, cu încălzire sus-jos. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.

Se bat ouăle împreună cu zahărul și un drob de sare timp de 10 minute.

Se adaugă apa minerală.

Făina se cerne, se adaugă câte o lingură și se amestecă.

Amestecul se întinde uniform în tava pregătită, și se coace timp de 12 minute în partea inferioară a cuptorului preîncălzit.

Un prosop de bucătărie se presară cu zahăr pudră, iar pișcotul copt scos din cuptor se scoate pe acesta. Se îndepărtează cu grijă hârtia de copt, iar apoi se pune înapoi de pișcot. Rulada se rulează împreună cu hârtia de copt și se lasă să se răcească.

Pentru umplutură:

Frișca se bate până capătă o textură tare.

Foile de gelatină se înmoaie în apă rece timp de 5 minute.

Brânza, iaurtul natur, dulceața de afine, zahărul, zahărul vanilat și coaja lămâii se amestecă.

Foile de gelatină se storc prin apăsare, și se topesc într-un vas, la temperatură redusă.

O treime din amestecul alb se adaugă la gelatina topită și se încălzește până se obține un amestec lichid. Se adaugă la restul amestecului de brânză și se amestecă bine.

Se adaugă cu grijă frișca tare. Crema se pune în frigider pentru a se întări.

După ce crema s-a întărit, se derulează cu grijă pișcotul și se îndepărtează hârtia de copt.

Se unge cu grijă crema peste pișcot și se rulează din nou cu atenție.

Pișcotul se înfășoară într-o folie și se pune în frigider timp de cel puțin 4 ore.

Pe partea superioară:

Frișca se bate împreună cu zahărul vanilat și zahărul pudră până se obține o consistență tare și se întinde pe pișcot.

Fulgii de cocos se rumenesc pentru scurt timp într-o tigaie antiaderentă, și de îndată ce începe să elibereze aroma, dar înainte să se rumenească, se scot din tigaie și se lasă să se răcească.

Pișcotul se presară cu fulgii de cocos, și se decorează cu florile comestibile.

Vedeți mai multe rețete