Biscuiți de turtă în formă de schiuri

Ingrediente

Aluat turtă dulce:
250 g făină de secară simplă
125 g Mărgăritar Zahăr Pudră
60 g miere
1 lingură de sos de mere
2 ouă mai mari
1 linguriță de praf de copt
12 g de ghimbir
1 ou pentru uns

Decor:
Mărgăritar Zahăr Pudră
apă sau suc de lămâie
Mărgăritar Zahăr Alb Fin

Formă schiuri:
bastoane de gheață

Gătit

Amestecați toate ingredientele energic pentru a forma un aluat cât mai fin.
Sfat: Cel mai bine e să folosiți un robot de bucătărie timp de 5 minute pentru ca aluatul să nu formeze cocoloașe.
Luați aluatul din robot și continuați lucrul imediat.
Tapetați suprafața de lucru cu făină.
Tăiați aluatul în două și întindeți-l până ajunge la grosimea de 5 mm aproximativ.
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade.
Puneți un băț de la înghețată ca formă în aluat și tăiați bucăți urmând conturul. Folosiți capătul bățului pentru a desena curbura schiului.
Puneți hârtie de copt pe o tavă și apoi așezați turta dulce.
Ungeți cu ou și lăsați la cuptor pentru aproximativ 3-4 minute.
Cât se răcesc biscuiții, formați o glazură groasă din Mărgăritar Zahăr Pudră și apă sau suc de lămâie.
Lipiți cele două bucăți de schi cu glazură, lăsați-le un pic să se usuce și apoi decorați cum doriți.
De exemplu, înmuiați capetele schiurilor în glazură și apoi ornați cu Mărgăritar Zahăr Alb Fin.

Vedeți mai multe rețete