Punch de mere

Ingrediente

  • Sucul și coaja de la o lămâie
  • 900 ml de vin alb ușor, fructat
  • 600 ml de ceai de mere
  • 200 ml de suc de mere
  • 60 g de Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun 500g
  • 1 bețișor de vanilie
  • 3 bețișoare de scorțișoară
  • 2 buc anason stelat
  • 4-5 cuișoare
  • 3 mere

Gătit

Se decojește lămâia, apoi se stoarce. Încălziți vinul alb, ceaiul de mere și sucul de mere cu coaja de lămâie și zahărul brun {nu fierbeți!}. Adăugați condimentele (de preferință într-un infuzor de ceai). Decojiți merele, tăiați-le în optimi și lăsați-le să fiarbă. Reduceți temperatura și lăsați totul să fiarbă timp de aproximativ o oră. Scoateți condimentele și merele. În funcție de gustul dumneavoastră și de conținutul de alcool dorit, adăugați Calvados și serviți în pahare.

Sfat: Înfășurați paharele cu un baton de scorțișoară și crenguțe de rozmarin/lavandă.

Vedeți mai multe rețete