Prăjiturele de ciocolată cu cocos

Ingrediente

Pentru o tavă de cca 47 x 39 cm

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 160 g unt (moale)
  • 400 g zahăr Mărgăritar Cristal
  • ¼ l lapte
  • 500 g făină de grâu
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g cacao

Pentru glazura de ciocolată:

  • 250 g ulei de cocos
  • 200 g ciocolată cu cocos
  • 240 g zahăr Mărgăritar Pudră Bio
  • 1/8 l rom
  • 4 linguri de lapte 

Pentru presărat:

  • 450 - 500 g fulgi de cocos

Gătit

Separați ouăle și bateți albușurile până când spuma se întărește. Frecați spumă untul cu zahărul și gălbenușurile. Încorporați făina, praful de copt și pudra de cacao, apoi adăugați cu grijă albușurile bătute.

Coaceți amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 180 °C, cu funcția de ventilație, timp de aproximativ 20 minute. Pentru glazura de ciocolată, lăsați untul de cocos și ciocolata mărunțită să se topească, într-un vas, la foc mediu. Adăugați zahărul pudră bio, romul și laptele și amestecați bine.

Tăiați prăjitura răcită în bucăți mici. Folosind o furculiță, scufundați cuburile de prăjitură prin ciocolata lichidă, scoateți-le, lăsați-le să se scurgă bine și apoi tăvăliți-le prin fulgii de cocos.

Valabilitate (într-o cutie bine închisă) cca 3 săptămâni.

 

Vedeți mai multe rețete