Prăjiturele de ciocolată cu alune de pădure

Ingrediente

pentru 1/2 tavă de copt

  • 250 g unt
  • 200 g cuvertură de ciocolată neagră
  • 3 ouă
  • 130 g Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun
  • coaja rasă a unei portocale
  • 40 g făină de porumb
  • 150 g alune de pădure rase
  • 50 g gem de coacăze cald
  • 100 g alune de pădure tocate
  • hârtie de copt

Gătit

Topiți lent untul și cuvertura de ciocolată într-un bol pentru amestecare de inox, pe baie de aburi, după care lăsați să se răcească ușor.

Bateți cu mixerul ouăle, zahărul brun și coaja de lămâie timp de ca. 7 minute, până când amestecul devine spumos. Adăugați apoi compoziția din unt și cuvertură și amestecați bine. Amestecați făina de porumb cu alunele de pădure rase și adăugați-le în compoziție, amestecând. Întindeți compoziția într-un strat cu grosimea de 2 cm, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

În cuptorul preîncălzit, coaceți timp de ca. 25 de minute la temperatura de 180 °C încălzire superioară și inferioară. Lăsați să se răcească.

Întoarceți prăjitura pe o hârtie de copt, ungeți-o într-un strat abundent cu gem de coacăze cald, tăiați-o bucăți și presărați alunele de pădure tocate deasupra.

Vedeți mai multe rețete