Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediente pentru o formă de copt kuglof
(unitate de măsură ceașcă de 250 ml)
Pentru aluat
Pentru glazura de ciocolată
Se preîncălzește cuptorul la 170 °C, cu recircularea aerului. Forma de copt se unge cu unt, și se presară cu pesmet.
Ouăle, împreună cu zahărul se bat spumă timp de câteva minute, iar apoi se adaugă pe rând smântâna și uleiul. Făina se amestecă cu praful de copt și macul, și apoi se adaugă la celelalte ingrediente. Se adaugă romul și scorțișoara, iar apoi se amestecă din nou pentru puțin timp.
Amestecul se toarnă în formă și se coace timp de cca. 30-35 minute (Se verifică cu ajutorul unui ac!). Se lasă la răcit.
Pentru prepararea glazurii de ciocolată, ciocolata se sparge în bucăți, se adaugă la smântâna pusă într-un vas, și se topește la foc mic, amestecând în continuu.
Se scoate prăjitura din formă. Glazura de ciocolată se unge pe partea superioară și pe laturile tortului. Se decorează cu flori comestibile înainte ca glazura să se usuce.
Distribuie