Prăjitură delicioasă cu brânză și mac

Ingrediente

pentru o formă de tort cu diametrul de 22 cm

Pentru aluat:

Pentru crema de brânză:

  • 250 g brânză semi-degresată
  • 250 g brânză degresată
  • 265 cremă de brânză natur
  • 200 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 4 ouă
  • 100 ml frișcă sintetică
  • 2 linguri praf de budincă cu vanilie
     
  • 2 linguri mac măcinat

Pentru glazură:

​​​​Pentru decorațiune:

  • Rodie, smochine, frunze de mentă, crenguțe de rozmarin

Gătit

Se preîncălzește cuptorul la 170 °C, cu recircularea aerului. Se pune în cuptor o formă rezistentă la căldură (lângă care se va adăuga forma de torn puțin mai târziu).

Se topește untul pentru aluat. Biscuiții cu unt se măcină cu ajutorul unui aparat de mărunțit, sau se pun într-o pungă și se sparg cu un făcăleț. Într-un vas, biscuiții se amestecă bine cu untul topit, zahărul și scorțișoara. Amestecul se toarnă în forma de tort și se apasă la fund pentru a forma o bază solidă pentru tort.

Pentru crema de brânză se amestecă brânza și crema de brânză cu zahărul pentru puțin timp. Se adaugă ouăle unul câte unul. Frișca se bate spumă împreună cu praful de budincă, și se adaugă la amestecul de brânză.

Crema se toarnă în formă. Se adaugă cele două linguri de mac la amestecul de brânză, și se amestecă dur cu o lingură în stratul de sus, și se uniformizează.

După un timp de coacere de cca. 45 minute, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute. Cuptorul nu se oprește!

Smântâna și zahărul se amestecă până se obține o textură fină, iar amestecul se unge cu grijă peste crema caldă de brânză și mac. Se coace timp de încă 10 minute, iar apoi se lasă să se răcească în cuptorul oprit și deschis timp de aproximativ o oră, și pe urmă se pune în frigider timp de cel puțin 4 ore.

Înainte de servire se decorează cu smochine, rodii, frunze de mentă proaspete și crenguțe de rozmarin proaspete.

 

Observație: Aburii de apă împiedică formarea crăpăturilor pe suprafață.

Sfat: Prăjitura cu brânză și mac se servește cu prune fierte.

Vedeți mai multe rețete