Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pentru aluat:
Pentru compotul de prune:
Pentru umplutură:
Pentru topping-ul de migdale:
Spală, scoate sâmburii și taie prunele în sferturi. Dacă nu mai sunt proaspete, îndepărtează orice zonă afectată. Pune-le la fiert cu zahăr și adaugă pudra de budincă. Lasă să fiarbă timp de 2-3 minute, apoi îndepărtează de pe foc.
Preîncălzește cuptorul la 175°C, cu căldură de sus/jos.
Pentru aluat, bate ouăle cu zahărul până obții o spumă. Amestecă bine făina și praful de copt. În alt vas, amestecă uleiul și laptele.
Peste ouăle bătute adaugă treptat mixul de făină alternând cu mixul de lapte. Amestecă bine după fiecare adăugare, până obții un aluat omogen.
Unge o tavă de copt cu pereți detașabili, toarnă aluatul și coace-l pe raftul din mijloc al cuptorului timp de aproximativ 40 de minute. Verifică cu o scobitoare dacă e gata, apoi lasă-l să se răcească complet.
Taie blatul de tort în două, pe orizontală. Așază partea inferioară înapoi în formă și strânge inelul în jurul ei. Întinde compotul de prune deasupra. Bate frișca cu zahărul pudră, apoi întinde-o peste compot. Așază al doilea strat de tort deasupra.
Topește untul cu zahărul într-o tigaie, apoi adaugă fulgii de migdale și mierea. Lasă la fiert timp de 2-3 minute, amestecând încontinuu. Întinde amestecul de migdale peste tort și lasă-l să se răcească.
Distribuie