Prăjitură cu glazură cu turtă dulce

Ingrediente

Pentru 4 porții

Prăjitură cu mandarine

  • 1 ou
  • 2 vârfuri de cuțit de scorțișoară
  • praf de sare
  • 70 g zahăr Mărgăritar cristal
  • 50 g fistic măcinat
  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 70 ml ulei de floarea-soarelui
  • 60 g mascarpone

Prăjitură cu cremă de turtă dulce

  • 125 g nuga
  • 100 g ciocolată amăruie de menaj
  • 140 ml frișcă
  • 1 linguriță de condimente pentru turtă dulce
  • 50 ml de apă
  • 100 ml suc de mandarine pentru însiropat
  • 1 bucată de mango, tăiată cuburi și
  • 50 g de alune de pădure, tocate grosier și caramelizate

 

Gătit

Pentru prăjitura cu mandarine, bateți spumă oul cu sarea și zahărul cristal. Amestecați fisticul cu făina și praful de copt. Turnați treptat uleiul de floarea-soarelui în compoziția cu ouă, adăugați mascarpone și încorporați-l în amestec. Turnați compoziția cu grosimea de 1 cm, într-o tavă în care ați pus hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit cca 20 minute. Lăsați să se răcească. Decupați rondele de 3 cm folosind o formă și însiropați-le cu sucul de mandarine.

Pentru cremă, tocați grosier nuga și ciocolata amăruie și lăsați-le să se topească pe jumătate, într-un bol, pe baie de abur, la foc mic. Dați în clocot frișca, cu apa și condimentele pentru turtă dulce și turnați amestecul peste ciocolata ușor topită. Lăsați să stea 2 minute. Amestecați bine cu mixerul vertical și lăsați compoziția la rece cca 1 oră. Amestecați apoi până când consistența devine foarte cremoasă. Puneți crema pe farfurii și serviți cu prăjitura cu mandarine, felii de mango și alune de pădure caramelizate.

 

 

 

Vedeți mai multe rețete