Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pentru o tavă de cca 47 x 39 cm
pentru decor:
Preîncălziți cuptorul la 160 °C. Tăiați untul bucăți și amestecați-l cu oul, gălbenușurile și ingredientele uscate, frământând aluatul cu mâna. Întindeți 2/3 din aluat dintr-un colț în altul al unei tăvi în care ați pus hârtie de copt. Amestecați gemul de coacăze cu romul și întindeți uniform amestecul peste aluat. Întindeți aluatul rămas într-un strat subțire, tăiați-l fâșii de 1 cm lățime și așezați-le pe diagonală în tavă, la distanță de 1 – 1,5 cm între ele. Coaceți pe șina din mijloc a cuptorului, cca 20 minute, la 160 °C, folosind funcția de ventilație. Lăsați prăjitura să se răcească integral și tăiați-o felii înguste. Presați cu puțin zahăr pudră.
Valabilitate (într-o cutie bine închisă: Cca 3 săptămâni. Bine de știut: lucrați rapid; dacă aluatul se încălzește prea tare și devine sfărâmicios în timpul frământării, adăugați 1-2 linguri de apă foarte rece.
Distribuie