Prăjitură cu firimituri

Ingrediente

Pentru un vas pentru copt cu diametrul de 23 cm, cca. 4 porții

  • 2-3 mere
  • 40 g pastă de marțipan
  • 50 g castane fierte (produs finit)
  • 1 borcan dulceață de prune (350 g)

Pentru firimituri:

Pentru servire:

 

Gătit

Se preîncălzește cuptorul la 180 °C, cu recircularea aerului.
Merele se decojesc, se tai în sferturi, se scot sâmburii și se feliază fin. Marțipanul se rade fin. Castanele se zdrobesc. Toate ingredientele se amestecă cu prunele fierte, și se toarnă într-un vas pentru copt.

Pentru firimituri, se amestecă făina cu zahărul, fulgii de migdale, condimentele și untul, iar apoi se frământă cu degetele.

Se întinde uniform pe amestecul cu mere, se pune pe grila din mijloc a cuptorului și se coace timp de cca. 25 minute. Firimiturile se presară cu zahăr, și se servește cald.

Observație:

Pentru ca firimiturile să nu fie prea calde și moi, cel mai bine este dacă aluatul se sfărâmă mai întâi cu cârligul pentru frământare al unui mixer sau cu robot de bucătărie, iar apoi cu mâinile, până se obțin firimituri de dimensiunea dorită.

Sfat: Se servește cu înghețată de vanilie sau scorțișoară.

Tipp: Mit Vanille- oder Zimteis servieren!

Vedeți mai multe rețete