Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Mărgăritar Zahăr Alb Fin pentru presărat
Pentru aluat (maia primară), drojdia se amestecă cu puțin zahăr de copt, jumătate din lapte (călduț) și puțină făină de grâu, pân
ă se obține un aluat uniform. Se presară cu făină de grâu, și se lasă la dospit într-un loc cald, până apar fisuri pe suprafață. Maia primară se frământă împreună cu celelalte ingrediente, până se obține un aluat cu duritate medie. Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, se întinde în formă de dreptunghi. Aluatul se taie în bucăți de 4x4 cm, care se umple cu dulceață de caise sau powidl, colțurile se adună în mijloc și se apasă cu atenție, astfel încât să nu scape dulceața din ele.
Fiecare bucată se tăvălește în untul topit, și pe urmă se aranjează pe o tavă. Prăjiturile se lasă la dospit într-un loc cald, până ce se dublează în mărime. Se ung din nou cu unt topit, și se coc în cuptorul preîncălzit la 160 °C timp de 40 de minute.
Pentru sosul de vanilie, jumătate din lapte se încălzește împreună cu zahărul, zahărul vanilat și romul. Restul laptelui se amestecă cu praf de budincă și se adaugă la laptele încălzit. Se fierbe pentru puțin timp. După coacere, prăjiturile se ung din nou cu unt fierbinte și se presară cu zahăr. Se servește împreună cu sosul de vanilie.
Distribuie