Poke cake cu ciocolată și mango

Ingrediente

Porții: 15
Timp de preparare: 75 minute (fără timp de răcire)

Pentru tortul cu nucă și ciocolată:

  • 250 g unt de temperatura camerei
  • 150 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 4 ouă
  • 220 g făină
  • 150 g nuci măcinate (alternativ: alune)
  • 1 drob de sare
  • 10 g praf de copt
  • 40 g cacao olandez pentru copt
  • 80 g ciocolată neagră
  • 100 ml lapte

Pentru dulceața de mango:

 

Pentru umplutură:

  • 100 ml frișcă
  • 150 g dulceață de mango

Pe partea superioară:

  • 150 ml frișcă
  • 3 linguri dulceață de mango
  • O jumătate de mango
  • 20 g fulgi de cocos
  • Păpălău (Physalis) (opțional)

Gătit

Tort cu nuci și ciocolată:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire sus-jos.

Se tapetează o formă de copt rulade de 30x11 cm cu hârtie de copt, se unge cu unt și se presară cu făină.

Ciocolata se topește pe baie de aburi.

Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul până se obține o textură cremoasă.

Se bat ouăle în amestec unul câte unul.

Se adaugă untul topit și nucile.

Făina se amestecă cu praful de copt, cacao olandez și sarea, iar apoi se adaugă la cremă câte puțin alternativ cu laptele, și se amestecă bine până se obține un aluat omogen.

Aluatul se pune uniform în forma de copt pregătită și se coace timp de 50-60 minute. (Se verifică cu ajutorul unui ac).

Tortul cu nuci și ciocolată copt se scoate din cuptor, și se lasă să se răcească în formă timp de 15 minute, iar apoi se scoate, și se lasă să se răcească complet pe o grilă de răcire.

Sfat: La jumătatea timpului de coacere, se acoperă prăjitura cu hârtie de copt ca să nu ardă.

Dulceață de mango:

Mangoul se taie în bucăți mici, și se adaugă într-un vas împreună cu sucul de portocale și zahărul gelifiant.

Se fierbe și se realizează o pulpă din amestec cu ajutorul unui mixer vertical.

Se lasă la fiert timp de 4 minute. Pe urmă, se toarnă în sticlele pregătite.

Se lasă la răcit.

Umplutură:

Frișca se bate până capătă o textură tare.

Se adaugă dulceața de mango. Dulceața trebuie să rămână „în fășii”.

Umplutura se toarnă într-un sac cofetar cu dui de ornare.

Partea superioară:

Prăjitura cu nuci și ciocolată răcită se pune înapoi în formă.

Cu mânerul unei linguri de lemn, se străpunge transversal prăjitura în 3 locuri, în adâncimi diferite.

Umplutura se introduce în găurile realizate, și prăjitura se pune în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Frișca se bate până capătă o textură tare. Fulgii de cocos se prăjesc fără unsoare într-o tigaie antiderapantă până marginile lor încep să se rumenească. Mangoul se taie în cubulețe mici.

Se scoate tortul din formă, iar frișca se unge pe suprafața sa. Pe partea superioară se unge dulceața de mango.

Se decorează cu bucăți de mango, păpălăi și fulgii de cocos rumeniți.

Vedeți mai multe rețete