Poke bowl pentru 2

Ingrediente

  • 100 g orez basmati
  • 125 g edamame (congelate)
  • 300 g varză roșie sau ridichi sau o combinație între cele două
  • ¼ castravete
  • 200 g somon proaspăt, curățat de piele
  • 1 avocado copt
  • 1-2 linguri creson roșu (alternativ, creson de grădină)
  • ½ mango
  • ½ linguriță Sugars of the World – Zahăr brun din trestie de zahăr
  • 1-1 ½ linguriță semințe de susan
  • 1 lime
  • 1 linguriță pastă de wasabi
  • ghimbir murat 
  • sare

Pentru dressing: 

Gătit


Se spală orezul, se pune în 400 ml de apă sărată și se gătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se clătește cu apă rece și se strecoară. Fierbeți edamamele în apă sărată timp de 3-5 minute, clătiți-le cu apă rece și strecurați-le. 
Spălați varza roșie, tăiați-o în jumătate, îndepărtați-i cotorul, apoi tăiați-o fideluță. Spălați ridichile și tăieți-le felii subțiri. Presărați ½ linguriță sare și ½ linguriță zahăr peste varză și/sau ridichi și masați-le timp de 2 minute. 
Spălați castravetele și, cu un curățător de legume, feliați-l în fâșii subțiri, pe care mai apoi le rulați. 
Spălați somonul. Curătați-l de orice urmă de piele, dacă e cazul. Ștergeți-l bine, apoi tăiați-l în cubulețe de 1 cm. 
Tăiați în două avocadoul, scoateți-i sâmburele și curățați-l de coajă. 
Curățați mangoul și îndepărtați-i cu grijă sâmburele (atenție, e alunecos!). Tăiați avocadoul și mangoul în cubulețe. 

Pentru dressing, amestecați sosul de soia, uleiul și zahărul. 

Împărțiți orezul în două boluri și aranjați restul ingredientelor deasupra. Stropiți totul cu dressing, presărați cresonul și semințele de susan, garnisiți cu o jumătate de lime, wasabi și ghimbir. 

Vedeți mai multe rețete