Plăcintă cu brânză dulce

Ingrediente

Aluat de bază

Crema de brânză

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 150 g Mărgăritar Zahăr Alb Cristal
  • 1 pachețel zahăr vanilat
  • 750 g brânză dulce de vaci
  • 1 lămâie bio (rasă)
  • 3 ouă
  • 50 g amidon de porumb
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 100 g fructe de pădure, după gust

Aluat sfărâmicios

Gătit

Pentru aluatul de bază, puneți făina și zahărul pudră într-un bol. Se taie rapid untul rece în bucăți mici cu un cuțit și se adaugă. Apoi se pun oul și sarea și se frământă toate ingredientele până se obține un aluat. După ce este omogen, înfășurați-l în folie alimentară și puneți-l în frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Pentru crema de cașcaval, se bate untul cu zahărul cristal și zahărul vanilat până când devine pufos. Adăugați lămâia organică rasă, brânza de vaci și ouăle. Se amestecă bine ingredientele. La final, se cerne amidonul de porumb printr-o sită și se amestecă. Spălați fructele de pădure, scurgeți-le bine și tăiați-le în jumătate dacă este necesar. Amestecați fructele de pădure cu 1 lingură de făină spelta.

Pentru aluat, se topește untul și se lasă să se răcească. Se frământă rapid untul răcit cu făina, sarea, zahărul vanilat și zahărul până se obține un aluat sfărâmicios. Puneți-l în frigider până când este gata de utilizare.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade căldură sus și jos. Ungeți o tavă rotundă. Întindeți aluatul de bază pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Puneți-l în tava pregătită și presați bine atât pe fund cât și pe margini. Tăiați excesul de pe margine și formați cu degetele un finisaj frumos.

Se întinde uniform crema de brânză pe aluatul din tavă și se presară fructele de pădure pregătite și aluatul sfărâmicios. Coaceți plăcinta timp de aproximativ 40 de minute. Se scoate apoi din cuptor și se lasă să se răcească complet.

În timp ce se răcește, treceți cu grijă un cuțit rotund de-a lungul marginii tăvii de copt, astfel încât aceasta să poată fi ușor de scos ulterior. La final se pudrează cu zahăr pudră.

Sfat: Puteți folosi și alte fructe, în funcție de sezon, dar și fructe conservate, cum ar fi jumătăți de piersică.

Vedeți mai multe rețete