Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
O formă de copt cu o dimensiune de 30 cm x 12 cm
Aluat:
Ornat:
Glazură:
Într-un bol se pun făina, zahărul, sarea, praful de copt, coaja de lămâie și cardamomul și se amestecă bine.
La ingredientele uscate se adaugă laptele bătut și ouăle și se omogenizează. La final, se încorporează untul topit, care a fost lăsat să se răcească puțin. Se dau afinele prin 5 g de făină și se îmbracă cu amestecul obținut cu ajutorul unei spatule. Se unge forma de copt cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă aluatul cu afine în tavă.
Se pun toate ingredientele pentru ornat într-un castron și se formează din acestea bucăți de dimensiuni inegale cu degetele. Acestea se presară peste aluatul cu afine, după se coace plăcinta în cuptor la 170 °C timp de aprox. 35-40 de minute sau până când aluatul nu rămâne pe scobitoare. După, se lasă plăcinta să se răcească pe un suport de răcire, se pudrează cu zahăr și se acoperă cu glazura făcută din afinele zdrobite și zahărul pudră. Plăcinta are un gust deosebit atunci când este încă călduță.
Distribuie