Pavlova de vară

Ingrediente

Ingrediente pentru tocana de căpșuni:

Ingrediente pentru bezele

Ingrediente pentru crema de topping

Gătit

Căpșunii se spală, se tai în cubulețe mici, iar apoi se marinează cu zahărul și sucul de lămâie timp de 1 oră, și în final, se strecură printr-o sită dea supra unui vas. Sucul de fructe și zahărul granulat se fierb, se adaugă amidon de porumb și se reduce.

Albușurile de ouă se bat cu 100 g de zahăr pudră. Restul zahărului se fierbe cu apă până începe să clocotească. Se utilizează o buclă de sârmă, de ex, capătul mânerului telului, pentru a testa când zahărul capătă consistența corespunzătoare: se scufundă bucla în zahărul fierbinte, și se suflă cu grijă (cum se procedează cu baloanele de săpun). Când se formează baloane frumoase, zahărul fierbinte se adaugă la albușurile de ou bătute, amestecând în continuu. Amestecul obținut se lasă la răcit timp de câteva minute, iar apoi se umple într-un sac cofetar cu dui de ornare.

Cu ajutorul unui pahar, se formează mici cercuri pe hârtia de copt, iar apoi se întoarce hârtia. Formele făcute trebuie să rămână vizibile.

Amestecul pentru bezele se aplică în cercuri, iar apoi se formează mici biluțe la margini, în jurul lor. Se presară cu fulgi de migdale, și se coc în la grătarul preîncălzit la 140 °C, cu tava pusă pe niște cărămizi (a se vedea mai jos). Se scot după 30-40 de minute (dacă doriți ca bezelele să fie moi în interior, atunci mai devreme), și se lasă să se răcească.

Se bate frișca pentru cremă. Cele două gălbenușuri de ouă și 20 de grame de zahăr se amestecă pe baie de apă (ideal la 65 °C) până se obține o textură cremoasă. Gălbenușurile de ouă, mascarpone și zahărul pudră rămas se adaugă la cremă.

Bucățile de pavlova se umple cu cremă sau crema se unge deasupra și se servesc împreună cu tocana de fructe bace.

Informații utile despre rețetele de dulciuri pregătite la grătar:

Rețetele noastre de dulciuri au fost ajustate special pentru a fi pregătite la grătar, fiind testate cu mare atenție, degustate cu același nivel de grijă și optimizate pas cu pas.

Veți avea nevoie de niște accesorii speciale: cărămizi. Punându-le pe grătar, puteți ridica tava care astfel ajunge mai aproape de capacul acestuia, pentru ca prăjiturile să primească mai multă căldură în partea superioară. Și de altfel, așa separați și tava de grila inferioară. Dacă nu procedați astfel, din cauza conductivității termice ridicate a grilei din fiert turnat, se generează căldură intensă în partea inferioară, ceea ce poate conduce la arderea părții de jos a prăjiturilor. Dar chiar și un simplu pahar de aluminiu poate îndeplini această funcție.

Această configurație se preîncălzește bine în grătar, la temperatura dorită, ceea ce poate fi citită pe termometrul de pe capac. Pe de altă parte, puteți face mai precisă coacerea cu ajutorul unui termometru fără fir cu sondă, pentru a primi valori și mai fiabile. Dacă pietrele se pun în grătar direct înainte de coacere, atunci vor absoarbe o mare parte din căldura acestuia, ceea ce este esențială pentru prăjitură, deoarece fără această căldură, nu este asigurată căldura uniformă. La proiectele delicate, cum ar fi un sufleu sau bezelele, acest lucru vă poate provoca mari dureri de cap.

Vedeți mai multe rețete