Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Se încălzește laptele, dar nu se lăsă să fiarbă. Se pun într-un recipient drojdia și zahărul cristal fin și se amestecă cu laptele călduț. Se pun făina și oul într-un bol, se adaugă amestecul de drojdie și zahăr, se încorporează untul topit și se frământă până se obține un aluat omogen. Se acoperă și se lasă într-un loc cald timp de 1 oră.
Pentru umplutură, se spală căpșunele, se taie în două și apoi se taie felii. Se topește untul cu zahărul brut din trestie de zahăr într-o cratiță, se adaugă căpșunele și se fierbe până când căpșunele sunt moi, dar nu sunt încă sfărâmate. Se lasă să se răcească puțin.
Între timp, se întinde aluatul într-un dreptunghi pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Se pune o lingură de umplutură la un capăt și se pliază aluatul peste ea ca un „acordeon". Se repetă acest proces până când aluatul este complet preparat. Se așază în straturi într-o formă de pâine unsă. Dacă a rămas umplutură, se întinde peste aluat. Se coace la 165 de grade cu aer cald timp de 35-40 de minute.
Se presară cu zahăr pudră și se servește călduță.
Distribuie