Pâine cu banane

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 3 banane (foarte coapte)
  • 40 g curmale
  • 60 g Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun
  • 60 g ulei neutru
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 30 g semințe de in (măcinate grosier)
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 4 linguri iaurt
  • 250 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 50 g nuci tocate mărunt
  • 25-40 g ciocolată de menaj
  • 1 banană mică sau 1/2 banană mare pentru a o încorpora în aluat

Pentru decorare:

  • 1 banană mică
  • cca 1 lingură zahăr cristal fin

Gătit

Se amestecă toate ingredientele, cu excepția făinii, a prafului de copt, a nucilor și a ciocolatei, în vasul de mixare a unui robot de bucătărie și se pasează bine. (Alternativ, se zdrobesc bananele cu o furculiță, se toacă mărunt curmalele și se amestecă toate ingredientele, cu excepția făinii, cu un mixer)

Se toarnă amestecul într-un bol și se amestecă cu făina și praful de copt. Se toacă grosier nucile și ciocolata și se amestecă în aluat. Se taie banana în bucăți mici și se încorporează în aluat. Se preîncălzește cuptorul la 180 °C cu aer cald.

Se toarnă amestecul într-o formă de pâine unsă și tapetată cu făină. Se taie banana în felii și se distribuie pe aluat.  Se presară zahăr cristal fin peste feliile de banane. Astfel se obțin banane ușor caramelizate pe pâinea cu banane. Se coace timp de aprox. 45 de minute (se testează cu bețișoare!).

Sfat: Dacă ingredientele se pun într-un mixer, se pot folosi și semințe de in nemăcinate

Vedeți mai multe rețete