Minitarte Pădurea Neagră

Ingrediente

pentru cca. 6-8

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • 250 ml frișcă sintetică
  • 1 pachet praf de fixare pentru frișcă
  • 75 g mascarpone
  • 60 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 100 g compot de cireșe (greutate netă scursă)
  • 5-6 linguri de dulceață de vișine
  • 20 ml rom
  • 50 g glazură de ciocolată pentru decorație sau fulgi de ciocolată pentru dispersat

Gătit

Prepararea blatului:

În primul rând, se adaugă toate ingredientele blatului într-un vas de amestecare, și se frământă rapid cu ajutorul paletei de amestecare a unui robot de bucătărie sau a unui cârlig pentru frământare al unui mixer manual sau pur și simplu cu mâinile, până se obține un aluat fin.

Pe urmă, pe o suprafață presărată cu făină se formează o bilă din aluat, se apasă până devine plat, se acoperă și se lasă la stat în frigider timp de cel puțin 45 minute.

Se preîncălzește cuptorul la 200 °C, cu încălzire sus-jos.

Pe urmă, pe o suprafață presărată cu făină aluatul sfărâmicios se întinde la grosimea de cca. 3-5 mm, și se introduce în formele de minitarte (de preferință cu laturile ridicate) Formele nu necesită ungere, deoarece foietajul conține mult unt, fiind așadar ușor de scos după coacere.

Foile de aluat se străpung de mai multe ori cu o furculiță mică și se pun la copt în cuptorul preîncălzit timp de cca. 10-12 minute.

Pe urmă, se reduce temperatura cuptorului la 180 °C, și minitartele se lasă la copt timp de încă 5 minute. Dacă marginile minitartelor tind să se încline înspre interior, se pot apăsa înapoi la loc cu ajutorul unui păhărel micuț când sunt încă fierbinți.

Se lasă minitartele să se răcească complet.

Prepararea umpluturii

Frișca se amestecă și se bate împreună cu praful de fixare pentru frișcă până se întărește, și se pune la o parte.

Se amestecă mascarpone cu zahărul pe cel mai mic grad de foc.

Pe urmă, amestecul de mascarpone și zahăr se adaugă la frișcă.

Ultimele retușuri ale minitartelor Pădurea Neagră

Cireșele se strecură și se tai în două.

Dulceața de vișine se amestecă cu puțin rom și se întinde pe foile sfărâmicioase.

Pe urmă, cireșele tăiate în două se distribuie în mod egal pe foi, iar apoi peste acestea se întinde crema de mascarpone și se nivelează.

Se decorează minitartele Pădurea Neagră cu cireșe proaspete și puțină glazură de ciocolată sau fulgi de ciocolată și se lasă să stea în frigider timp de cca. 1-2 ore.
 

Sfat: În loc de minitarte se poate coace un tort Pădurea Neagră mare.

Vedeți mai multe rețete