Melci cu alune de pădure și prune

Ingrediente

Gătit

Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea, zahărul și untul topit. Se combină drojdia în laptele călduț și se amestecă cu făina.  Aluatul format se frământă, după aceea se acoperă și se lasă la dospit într-un loc cald.

Pe o suprafață de lucru presărată cu făină se întinde aluatul în forme dreptunghiulare de 0,5 cm grosime. Acestea se ung cu dulceața de prune și pe jumătate din aluat se presară alunele măcinate. Cealaltă jumătate se împăturește și se presează marginile împreună. Se taie fâșii de aluat, care se rulează în formă de melc și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Melcii se ung cu gălbenuș, se presară zahăr pudră și se coc în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute. Se adaugă și zahărul pudră înainte de servire.

Vedeți mai multe rețete