Melc cu ciocolată caldă

Ingrediente

Pentru cca. 8-10 bucăți

Pentru umplutura cu ciocolată

  • 150 g lapte
  • 70 g ciocolată cu lapte
  • 1 lingură de cacao olandez pentru copt
  • 50 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 2 lingurițe de amidon
  • 80 g unt de temperatura camerei

Pentru aluatul cu ciocolată

  • 500 g făină
  • 2 gălbenușuri de ou (M)
  • 30 g drojdie proaspătă sau 1 pachet drojdie instant
  • 80 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 80 g unt moale
  • 250 ml lapte rece
  • 3 g sare
  • 25 g cacao pentru copt

Pentru glazură:

 

Adițional

  • 50 g ciocolată cu lapte + 1-2 lingurițe ulei de rapiță

Pentru decorațiune

  • mini bezele

Gătit

Pentru prepararea umpluturii cu ciocolată, se adaugă toate ingredientele cu excepția untului într-o oală micuță, se amestecă până se obține un amestec fără noduri, și apoi se încălzește, amestecând în continuu până amestecul de ciocolată dobândește o textură similară budincii sau puțin mai solid.

Se strecură printr-o sită și se lasă la răcit.

Se adaugă untul la temperatura camerei, și se amestecă până se obține o cremă omogenă, iar apoi se lasă la solidificat în frigider.

Pentru prepararea aluatului cu drojdie, se adaugă toate ingredientele aluatului într-un vas de amestecare, și se frământă timp de cel puțin 10-15 minute pentru a obține un aluat neted, flexibil.

Pe o suprafață presărată cu făină, aluatul se formează într-o bilă, se pune înapoi în vas și se lasă la dospit timp de cca. 1 oră la temperatura camerei. Aluatul trebuie să se dubleze în volum, dar cel puțin trebuie să crească semnificativ.

După ce aluatul s-a dospit, se întinde pe o suprafață presărată cu făină pentru a obține o formă dreptunghiulară cu grosimea de cca. 5 mm, și se unge uniform cu crema de ciocolată.

Aluatul se înfășoară de-a lungul laturii mai lungi și se taie în 8-10 bucăți egale. Se recomandă utilizarea unei sfori pentru tăiere.

Melcii se adaugă într-o caserolă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă și se lasă la dospit timp de încă 30 de minute.

Cuptorul se preîncălzește la 180 °C, cu încălzire sus-jos, și melcii se coc timp de cca. 35-40 de minute.

Pentru glazură, se amestecă smântâna și zahărul pudră și se unge deasupra melcilor fierbinți.

Ciocolata se topește cu uleiul și se unge peste melci în benzi.

Se decorează cu mini bezelele și se consumă încă puțin calde.
 

Observație: Rămân proaspete timp de cel puțin 2-3 zile sigilate ermetic, sau sunt perfecte pentru a fi congelate.
 

Vedeți mai multe rețete