Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
formă de tort cu diametrul de 26 cm, capacitate de cca. 2,4 litri
pentru aluat:
pentru umplutura cu mere:
În primul rând, se adaugă toate ingredientele aluatului cu drojdie într-un vas de amestecare, și se frământă cu ajutorul unui cârlig pentru frământare al unui robot de bucătărie sau cu un mixer manual sau cu mâinile, timp de cel puțin 10 minute, până se obține un aluat foarte moale și fin.
Pe urmă, pe o suprafață presărată cu făină, cu mâinile acoperite cu făină, se formează din aluatul lipicios o bilă și se pune într-un vas.
Se acoperă aluatul și se lasă la stat timp de cca. 60 minute într-un loc călduros sau la temperatura camerei, până se dospește bine. Între timp, se prepară umplutura de ștrudel cu mere.
Pentru umplutura de ștrudel cu mere se decojesc merele, se scot miezurile și se tai în bucăți.
Bucățile de mere se adaugă, împreună cu celelalte ingrediente, într-un vas și se amestecă bine.
Pe urmă, se preîncălzește cuptorul la 175 °C, cu încălzire sus-jos, iar apoi se presară cu făină o formă de kuglof unsă cu puțin unt.
După ce aluatul s-a dospit, pe o suprafață presărată cu făină, se întinde aluatul într-o formă de dreptunghi, cu grosimea de cca. 1 cm, și se adaugă deasupra umplutura de ștrudel cu mere într-un strat uniform.
Pe urmă, se rulează cu atenție aluatul de-a lungul laturii scurte, iar apoi se apasă ferm împreună cele două capete și îmbinarea de pe partea superioară.
Aluatul se pune în forma de kuglof pregătită cu îmbinarea în sus, iar capetele sale se apasă ferm împreună.
Kugloful cu umplutură cu mere se lasă timp de încă cca. 20 minute la dospit, iar pe urmă, se coace pe grila inferioară a cuptorului preîncălzit timp de cca. 35-40 minute, până se rumenește.
După ce tortul s-a răcit, se scoate din formă, se presară cu zahăr și se servește proaspăt.
Sfat: Umplutura se potrivește perfect și cu ștrudel.
Distribuie