Bețe de marțipan

Ingrediente

  • 150 g marțipan
  • 70 ml frișcă
  • 30 g unt topit
  • 1 lingură miere
  • 200 g Zahăr brun vienez
  • 150 g migdale rase
  • 150 g cuvertură ciocolată amară topită
  • 1 cană de perle de zahăr aurii pentru decorare
  • Hârtie de copt

Gătit

Tăiați marțipanul în bucăți mici și amestecați cu frișca pentru a obține o pastă fină.  Se adaugă untul și mierea în amestecul de marțipan, apoi zahărul brun, migdalele și cuvertura de ciocolată topită. Puneți amestecul pe o bucată de hârtie de copt, așezați o a doua bucată de hârtie deasupra și întindeți amestecul într-o formă dreptunghiulară de aproximativ 2 cm grosime. Puneți amestecul în hârtie pe o tavă în frigider timp de aproximativ 10 ore, de preferință peste noapte.

Topiți glazura de ciocolată la bain marie. Tăiați amestecul fragil în bucăți la lungimea dorită și înmuiați-l în glazura de ciocolata cu o furculiță și decorați-l cu perle de zahăr.

Vedeți mai multe rețete