Inimioare cu ghimbir

Ingrediente

Pentru aproximativ 50 bucăți:

  • 120 g unt rece
  • 120 g zahăr pudră Mărgăritar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie bio
  • 1 lingură de ghimbir confiat, mărunțit
  • 2 vârfuri de cuțit de cardamom
  • 200 g făină de grâu
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 linguriță praf de copt
  • Zahăr pudră Mărgăritar sau pudră de cacao pentru presărat

Gătit

Tăiați untul bucăți mici și amestecați-l repede cu zahărul pudră, oul, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, ghimbirul și cardamomul. Cerneți împreună făina, amidonul de porumb și praful de copt și încorporați-le în amestecul cu unt. Frământați compoziția într-un aluat omogen și lăsați-l să stea la rece timp de 3 ore. Frământați încă o dată aluatul și întindeți-l pe un blat de lucru tapetat cu făină, la grosimea de 2 mm. Folosiți o formă pentru a decupa inimioare și așezați-le într-o tavă în care ați pus foaie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 °C, cca 13 minute și lăsați să se răcească. Cu ajutorul unei spatule pentru aluat, presărați partea opusă a fursecurilor cu zahăr pudră, respectiv pudră de cacao.   

Sfat: Ghimbirul emană o aromă plăcută, are un miros ușor dulceag și are gust picant. Mărește valabilitatea produsului și îi conferă căldură și forță.

Vedeți mai multe rețete